Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Inspiratienetwerk TijdVoorActie genomineerd voor vrijwilligersprijs VWS

Het landelijke Inspiratienetwerk TijdVoorActie genomineerd voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijs 2016’ in de categorie landelijke vrijwilligersprojecten. Deze prijs wordt op woensdag 7 december uitgereikt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Nominatie

Er zijn achttien vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers gekozen uit ruim vierhonderd inschrijvingen. De winnaars ontvangen op 7 december, internationale vrijwilligersdag, hun prijs uit handen van staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van VWS. Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen stemmen op hun favoriete project of vrijwilliger op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Landelijk bereik

Inspiratienetwerk TijdVoorActie inspireert, ondersteund, begeleid en coacht jonge pioniers bij de opzet en ontwikkeling van structurele lokale jongeren vrijwilligersnetwerken. Lokaal bieden jongeren hulp en netwerk aan mensen die weinig of geen netwerk hebben. Inspiratienetwerk TijdVoorActie bestaat uit jongeren met het verlangen naar een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.

Netwerk Hart voor Zwolle, Netwerk Samen voor Goud, Netwerk voor Jou (Veenendaal), Netwerk Dien je Stad (Ede) en Netwerk Samen Arnhem zijn goede voorbeelden. Inmiddels zijn er 12 lokale netwerken waarbij 5.000 jongeren als vrijwilliger betrokken zijn. Via TijdVoorActie krijgen jonge pioniers de kans om in hun eigen omgeving hun droom te realiseren van een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.

Criteria

De prijzen staan dit jaar in het teken van het goed organiseren met vrijwilligers. Dit is het thema van het Gratis Goud Festival (www.gratisgoudfestival.nl), een conferentie over vrijwilligerswerk die op 7 december in Deventer plaatsvindt en waar de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. De jury beoordeelt de projecten dan ook onder anderen op hoe ze hun eigen vrijwilligersbeleid gestalte geven en omgaan met hun vrijwilligers.

Prijs
De juryprijs bestaat uit 5.000 euro en een sculptuur. De winnaar van de publieksprijs wint 2.000 euro en een sculptuur. De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.