Loading...
Adviesbijeenkomsten 2017-11-08T13:36:06+00:00

Inspiratienetwerk TijdVoorActie biedt advies aan vrijwilligersorganisaties die jongeren als vrijwilligers willen betrekken bij hun organisatie. Dit doen we door middel van advies op maat en het houden van inspiratiesessies op landelijk en lokaal niveau.

Valesca de Quilletes, districtshoofd bij de Zonnebloem:

“Het is prettig om samen naar een casus te kijken en vanuit beide organisaties expertise in te brengen. Binnen onze organisatie wordt soms gedacht dat samenwerken met jongeren érg idealistisch is. TijdVoorActie kan tijdens de vergaderingen met de lokale afdelingen laten zien en vertellen over de 5.000 jongeren die zich jaarlijks inzetten om in hun stad kwetsbare burgers van hulp en netwerk te voorzien en hoe zij dat voor elkaar krijgen. Anderzijds kan ik relevante koppelingen leggen voor TijdVoorActie. Deze samenwerking helpt beide organisaties verder.”

Lokale inspiratiebijeenkomsten

Hoe pelt een aap een banaan? En wat heeft dat te maken met het bereiken en betrekken van jongeren bij de samenleving in uw stad? U kunt hier meer over ontdekken tijdens een inspiratiebijeenkomst voor lokale initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties, scholen, kerken, gemeente en andere geïnteresseerden. Wilt u meer bereiken met jongeren binnen uw vrijwilligersorganisatie of initiatief?

Communiceren met jongeren

Wat beweegt jongeren? Wat zijn hun wensen en behoeften? Dát zijn vragen die belangrijk zijn.
Pas als je weet wat jongeren beweegt, kun je gericht jongeren activeren. Of, zoals wij liever zeggen: “Je moet weten hoe een aap een banaan pelt.” Wij vertellen je graag meer over het bereiken, betrekken en coachen van jongeren, maar niet voordat we éérst samen die banaan hebben gepeld.

Als jongeren vrijwilligersorganisatie zijn wij ervan overtuigd dat het van belang is om de jongere generatie te betrekken bij de samenleving en het bieden van hulp aan mensen die weinig of geen netwerk hebben. Wij nodigen u graag uit om hier tijdens deze bijeenkomst samen over na te denken. We hopen dat dit een bijdrage mag leveren aan het bereiken, betrekken en coachen van jongeren binnen uw organisatie of initiatief. We delen onze ervaring vanuit lokale jongeren vrijwilligersnetwerken en gaan graag met u in gesprek over dit thema. In september en oktober organiseerden wij eerdere bijeenkomsten in Veenendaal en in Barneveld.

Meld u aan voor een van de onderstaande inspirerende middagen!

Planning bijeenkomsten 

ZWOLLE
Datum: maandag 27 november 2017
Tijd: 14.30 uur inloop met koffie/thee. Start programma: 15.00 uur. Om 17.00 uur is het programma afgelopen
Locatie: Brainz, Lübeckplein 68 Zwolle
Parkeren: u kunt uw auto parkeren bij parkeergarage Lübeck aan het Hanzeplein
Aanmelding: graag mailen voor 22 november via e-mail: inspiratienetwerk@tijdvooractie.nl
Deelname: kosteloos (aanmelden verplicht)
APELDOORN
Datum: donderdag 30 november
Tijd:
14.30 uur inloop met koffie/thee. Start programma: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Don Bosco  adres: Sluisoordlaan 200, 7322 EL, Apeldoorn
Aanmelden vóór 25 november 2017 via e-mail: inspiratienetwerk@tijdvooractie.nl
Deelname: kosteloos (aanmelden verplicht)
LEEUWARDEN
Datum: donderdag 25 januari 2018
TILBURG
Datum: donderdagmiddag 15 februari 2018